Baroque necklace

EUR230

Choose Colour

Choose Size

Add to Wishlist

Product Info

Colour / Material: Gold plated silver with baroque pearl and gold plated brass on the chain

Length: 80 cm

Symbol size: 2,5 cm length and 1,5 cm width

Care: Store your jewellery in our pouch

Alla stenar som vi använder är naturliga och organiska vilket gör varje sten unik i form och uttryck. Det innebär att alla våra smycken kan skilja sig åt i färg, nyans och form!

Barockpärlan är en uttrycksfull pärla med sin säregna form som är unik för varje barockpärla. Ingen barockpärla är den andra lik och finns i olika storlekar och färgnyanser. Stor och bucklig, nätt och skrovlig, ovalt ojämn eller rund och mjuk. Den kan skifta i vitt, rosa och pärlemor.

Barockpärlan är en sötvattenpärla med oregelbunden form och en ojämn yta. Dess organiska form gör varje pärla unik i sin form och sitt uttryck. Pärlans ojämnheter kan variera från mindre olikheter till större ojämna och klumpiga former men pärlan har alltid en levande yta och ett vackert skimmer. Barockpärlor har ofta en mycket hög glans då pärlemolagret är tjockare än hos andra runda pärlor. Ibland är pärlan helt gedigen och består då av pärlemor rakt igenom.

Namnet barockpärla härrör från den italienska ”barocco” eller den portugisiska ”barroco” som betyder oregelbunden pärla. Barockpärlan var mycket populär under barocktiden och även senare under renässansperioden.

You may also like